Untitled 1sadads

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке
Информатичке обуке

Групне и индивидуалне!

Завршна манифестација Ревије кратког ђачког филма FILMić 2019. одржаће се 29.05.2019. у амфитеатру факултета  FIMEK у Новом Саду ул. Цвећарска бр.2. са почетком у 10 часова.

 • Од  10 часова пројекција филмова и представљање тимова
 • У 12 часова подела диплома и награда

Позивамо награђене ученике и њихове менторе да присутвују завршној манифестацији   проглашавање  резултата и додели награда и диплома. Молимо Вас да дођете на време.

Резултати:

{slider title="Grand prix" open="true"}

 Тим -  LAV Group

 Филмић - Три амигоса

 Школа:  ЕГШ „Никола Тесла“ Јагодина

 Ментор - Дејан Јованчић                       

 Ученици: 

 • Лука Стојанови   
 • Вељко Стевић
 • Александра Тодоровић

{/sliders}

Опширније: Резултати Ревије кратког ђачког филма FILMić 2019.

Обавештавамо Вас да због празника и распуста смо продужили рок за слање радова, крајњи рок за слање радова је 13.05.2019.

FILMić 2019. - Позив за учешће!

  - Смотра кратког ђачког филма -

Нови циклус ревије кратког ђачког филма под називом FILMić званично је отпочео објављивањем Календара смотри и такмичења у основним и средњим школама у Просветном прегледу. FILMić представља прави изазов за ученике али и наставнике Информатике и рачунарства, Технике и технологије , као и за све друге наставнике јер се од учесника очекује креативан приступ у раду.

На смотри кратког ђачког филма могу да учествују ученици основних и средњих школа. Ученици су груписани у тимове који се састоје највише од три члана. Сваки тим такмичара мора имати наставника-ментора. Током рада на пројекту од наставника и ученика се очекује да савладају и употребе софтвер за обраду креираних видео материјала (било који софтвер) као и да успешно рукују хардвером (дигитални фотоапарат, камкодер, веб камера....) којим се снимају делови дигиталног филма. Ученици праве филм (трајање филма је до 5 минута) на задату тему који се обавезно јавно објављује. Израда филма подразумева јасну идеју изражену креативност, рад на дизајну кроз израду менија, титлова и ефеката, као и интеграцију фотографија и аудио материјала са видео записом.

У овом циклусу задате су теме за које се учесници слободно опредељују:

  1. (ЗЛО)УПОТРЕБА ИНТЕРНЕТА (Тема се односи на мере и опасности на које треба указати у циљу заштите од злоупотребе Интрнета.)  
  2. ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ (Тема се односи на борбу против вршњачког насиља која је све присутнија у нашим школама.)
  3. ГОВОР МРЖЊЕ (Ова тема упућује на толерантно понашање у комуникацији са другима без употребе говора мржње.)
  4. МАЛИ ВЕЛИКИ ЉУДИ У МОЈОЈ ОКОЛИНИ (Тема се односи на особе које су постигле неки успех у свом окружењу, учиниле добро дело, а о томе се мало зна.)
  5. НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФИН (Покажите на неким примерима да није тешко бити фин.)
  6. ЈА КАО ПРЕДУЗЕТНИК (Тема се односи на приказ онога што неко предузима и ствара – од идеје до реализације.)

Опширније: FILMić 2019