Untitled 1sadads

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке
Информатичке обуке

Групне и индивидуалне!

Индекс чланака

Задовољство нам је да можемо да Вас обавестимо о почетку новог циклуса ревије кратког ђачког филма Microsoft ФИЛМић под називом Microsoft ФИЛМић 2010. Microsoft ФИЛМић је део иницијативе Partners in Learning којом компанија Microsoft жели да омогући активнију улогу ученика у креирању медијских материјала и популарише овај вид дигиталне писмености у школи, кроз сарадњу са ученика са наставником-ментором на изради пројеката. У нашој земљи ревија кратког ђачког филма се организује по други пут у суорганизацији са Центром за развој и примену науке, технологије и информатике. 

Позивамо вас овом приликом да узмете учешћа у ревји кратког ђачког филма научите лепе и  интересантне ствари и добро се забавите. 

Компанија Microsoft жели да се реализацијом инцијативе за организацију ревије кратког ђачког фима под именом ФИЛМић као део програма „Партнер у учењу“ настави добру праксу у сарадњи са менторима и ученицима. Циљ је да се овом ревијом ђачког филма популарише израда медијских материјала и овај вид дигиталне писмености у школи, кроз сарадњу ученика са наставником-ментором на изради пројеката. Желимо да ученици сем стицања практичног знања о новим технологијама, развију особине као што су истраживачки дух, креативност, оригиналност и сарадња у тиму.

Реализација кратког ђачког филма започиње осмишљавањем сценарија за филм. Чланови тима ученика затим активно учествују у разради сценарија према понуђеним темама и израђују филмске записе. Филмски запис тим ученика у сарадњи са ментором обрађује у Microsoft Movie Maker-у. Резултат рада наставника-ментора и ученика јесте кратки филм на понуђене теме за тај узраст.

Креативност, оштро и критичко око и добра међусобна комуникација су предуслови који ће кроз сарадњу ментора и ученика резултирати филмовима којим ћемо се поносити.

Ученици основних и средњих школа, узраста од 12 до 19 година, у тимовима од 3 до 5 ученика, одговарају на задату темуосмишљавањем сценарија, снимањем видео записа и његовом обрадом у Windows Movie Maker-у у коначан облик: ФИЛМић. Израда ФИЛМић-а подразумева јасну идеју изражену кроз сценарио, креативност, рад на дизајну кроз израду менија, титлова и ефеката, као и интеграцију фотографија и аудио материјала са видео записом.

Уколико желите да добијате обавештења, најаве и новости у вези реализације ревије кратког ђачког филма - Microsoft ФИЛМић 2010 пријавите се са својом email адресом овде.