Манифестација Energy Day 2011 у оквиру пројекта "Енергија је свуда око нас"

У градовима Европе се сваке године одржава Energy Wеек у периоду од 11. до 15. априла. Ове године и Центар за развој и примену науке, технологије и информатике придружио се овој акцији организацијом манифестације Energy Day 2011.

Циљ ове манифестације је придруживање европским напорима у решавању енергетског проблема као и да промовишемо код младих људи свест о томе да енергија није неограничена и да се морамо одговорно односити према енергетском проблему.

У то име, састали смо се у петак, 15. априла 2011. године, у Новом Саду, у Јужном холу СПЕНС-а да заједно обележимо Energy Day 2011

 

Energy Day 2011 одржан је у оквиру пројекта „Енергија је свуда око нас 2011" који су подржали Покрајински секретаријат за енергију и минералне сировине и Покрајински секретаријат за образовање. Сви присутни могли су да уживају изложба најбољих ликовних радова, литерарних радова, макета, мултимедијалних презензација и фотографија на тему енергије из прошлогодишњег циклуса акције Енергија је свуда око нас.

Поред изложбе, одржана је приредба у којој су учествовала предшколска деца, ученици основних и средњих школа из градова Војводине. Своје умеће у двадесетак тачака приредбе приказали су нам малишани из ПУ Радосно детињство из Новог Сада, објекти Маслачак и Различак,  ПУ "Младост" из Бачке Паланке, ОШ "Петефи бригада" из Куле, ОШ Петар Драпшин" из Турије,... 

На изложби макета и модела најзапаженије учешће од основних школа су имале школе "Петефи Бригада" из Куле, "Јован Јовановић Змај" из Каменице и "Петар Драпшин" из Турије, а од средњих школа ЕТШ "Михајло Пупин" из Новог Сада. У изложби мултимедијалних презентација и ликовних радова учествоаво је велики број школа из Војводине.

Погледајте фотогалерију приредбе и изложених радова:

{AG}energija/energyDay{/AG}

Манифестација Energy Day 2011 реализована је као уводна активност за нови циклус Пројекта „Енергија је свуда око нас 2011" од којег очекујемо још више успешних радова него у претходном циклусу акције. У оквиру пројекта је предвиђено да се ученици укључе у разне активности, као што су израда Модела или макета, Мултимедијалних презентација, Литерарних радова, Ликовних радова и фотографија а на следеће теме:

  1. Обновљиви и алтернативни извори енергије
  2. Енергетска ефикасност (рационално коришћење)
  3. Екологија, управљање отпадом и енергија

Радујемо се наставку акције и Вашим радовима!

 
 

Видео са манифестације Energy Day 2011 монтирали су ученици ОШ "Петефи бригада", Кула.

 
 
energy_day_cnti_logo