sekreterijati_logo
Манифестација Energy Day 2011 у оквиру пројекта „Енергија је свуда око нас"

У градовима Европе се сваке године одржава Energy Wеек у периоду од 11. до 15. априла. Ове године и Центар за развој и примену науке, технологије и информатике придружио се овој акцији организацијом манифестације Energy Day 2011. Манифестацијом Energy Day 2011 желимо да се придружимо напорима у решавању енергетског проблема и да промовишемо код младих људи свест о томе да енергија није неограничена и да се морамо одговорно односити према енергетском проблему.

Energy Day 2011 одржаће се у петак, 15. априла 2011. године, од 11 до 18 часова, у Новом Саду, у Јужном холу СПЕНС-а.

Energy Day 2011 одржаће се у оквиру пројекта „Енергија је свуда око нас 2011" који су подржали Покрајински секретаријат за енергију и минералне сировине и Покрајински секретаријат за образовање. У оквиру манифестације Energy Day 2011 предвиђено је да се одржи изложба најбољих ликовних радова, литерарних радова, макета, мултимедијалних презензација и фотографија на тему енергије из прошлогодишњег циклуса акције Енергија је свуда око нас. Поред изложбе, планирано је да се одржи и приредба у којој учествују предшколска деца, ученици основних и средњих школа из градова Војводине. За више информација о сатници манифестације Energy Day 2011 кликните овде.

 

Позивамо Вас да својим присуством увеличате ову манифестацију и да се дружите са нама и нашим младим енергетичарима!

Манифестација Energy Day 2011 је и уводна активност за нови циклус Пројекта „Енергија је свуда око нас 2011" од којег очекујемо још више успешних радова него у претходном циклусу акције. У оквиру пројекта је предвиђено да се ученици укључе у разне активности, као што су израда Модела или макета, Мултимедијалних презентација, Литерарних радова, Ликовних радова и фотографија а на следеће теме:

 

  1. Обновљиви и алтернативни извори енергије
  2. Енергетска ефикасност (рационално коришћење)
  3. Екологија, управљање отпадом и енергија


За више информација о манифестацији Energy Day 2011 у оквиру европске недеље енергије кликните овде.


energy_day_cnti_logo