Untitled 1sadads

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке
Информатичке обуке

Групне и индивидуалне!

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu je 16. januara 2013. godine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, organizovana završna manifestacija u okviru projekta Dani informatike u školama Vojvodine 2012. Ovaj projekat se realizuje u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini po peti put. Prva manifestacija je uspešno realizovana 2005. godine, druga 2009. i treći 2010. i četvrti 2011. godine Projekat se realizuje  tokom 2012. godine. Realizator je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike (CNTI), a domaćin i prijatelj akcije ove godine je  Prirodno – matematički fakultet.

Опширније: Dani informatike u školama Vojvodine 2012....

У организацији Центра за развој и примену науке, технологије и информатике из Новог Сада, 7. децембра 2012. године почиње реализација бесплатног онлајн семинара за наставнике основних и средњих школа Војводине, на тему Управљање наставом и одељењем у ванредним ситуацијама путем eLearning-a, каталошки број 548, приоритет 8, компетенција К4.

Опширније: Бесплатан онлајн семинар 548

Једна од активности у оквиру акције Дани информатике у школама Војводине јесте и ревија образовног софтвера израђеног од стране просветног кадра запослених у школама учесницима акције Дани информатике у школама Војводине 2012. 

Да бисте учествовали у ревији образовног софтвера у оквиру акције Дани информатике у школама Војводине потребно је да на нивоу школе спроведете акцију прикупљања образовних софтвера (мултимедијалних презентација) који се користе у настави. Слањем софтвера и пратеће документације Ваша школа прикупља бодове који ће учествовати у сумарном збиру бодова сваког учесника акције.

Софтвери прикупљени на овај начин биће укључени у израду базе образовног софтвера која је јавно доступна путем Интернета на сајту ЦНТИ на адреси http://www.cnti.info/newportal/. Самим учешћем на ревији, аутори софтвера, односно професори који су израдили ове мултимедијалне презентације, прихватају да се материјал који су креирали стави на слободно располагање свима који желе да га користе у образовне и некомерцијалне сврхе.

Вредноваће се број достављених софтвера према предметима, са коригујућим фактором који се формира према броју наставника који их користе у односу на укупан број наставника у школи. Степен усаглашености достављеног материјала са овде изнесеним захтевима такође је један од коригујућих фактора.

Опширније: Ревијa образовног софтвера

Циљ активности Креативна употреба интерактивне електронске табле је да промовише употребу електронске табле, као алата који намеће коришћење интерактивног софтвера, симулација и презентација у настави. Другим речима, позвани сте да пренесете колегама Ваша искуства у коришћењу интерактивне табле. Модел табле која се користи није битан. Може се приказати рад на Wiimote Whiteboard, SmartBoard, mimio, eBeam или било ком  другом моделу табле.

Најбољи из ове активности ће бити награђени и позвани на завршну смотру у оквиру „Дана информатике у школама Војводине“ да представе свој начин коришћења интерактивне табле, кроз кратак приказ једног свог часа. Наставници, који пошаљу своје радове донеће додатне бодове школи у укупном пласману у акцији Дани информатике у школама Војводине. Учешћем у овој активности, наставници прихватају да се материјал који су креирали, представи на сајту ЦНТИ, и стави на слободно располагање свима, који желе да га користе у образовне и некомерцијалне сврхе.

Образац пријаве за активност Креативна употреба интерактивне табле можете преузети овде.

Опширније: Креативна употреба интерактивне електронске...

Учешће у акцији "Дани информатике у школама Војводине 2012" могу да узму све заинтересоване основне и средње школе у Војводини као и појединци из тих школа у појединим подпројектима. Пријава учешћа се врши слањем попуњеног електронског обрасца на адресу .

Пријавни образац можете преузети овде.

Пријаву је пожељно извршити  без обзира да ли учествује један појединачан наставник/ученик или школа учествује у свим активностима предвиђеним акцијом. computer2