Untitled 1sadads

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке
Информатичке обуке

Групне и индивидуалне!

У уторак, 6.03.2012. године у 12 часова на Економском факултету у Новом Саду, Др Симе Милошевића 16, 21000 Нови Сад (кликни да видиш мапу) одржаће се завршна свечаност и додели награда најуспешнијим школа, професорима и ђацима у акцији Дани информатике у школама Војводине. Том приликом најбољој школи из подручја информатике по други  пут биће уручена плакета „Стјепан Хан“ по имену доајена из области  информатике. Покровитељи пројекта су Покрајински  секретаријат за образовање управу и националне заједнице и Економски факултет из Суботице.

Опширније: Завршна манифестација акције Дани информатике у...

Једна од активности у оквиру акције Дани информатике у школама Војводине јесте и ревија образовног софтвера израђеног од стране просветног кадра запослених у школама учесницима акције Дани информатике у школама Војводине 2011. 

Да бисте учествовали у ревији образовног софтвера у оквиру акције Дани информатике у школама Војводине потребно је да на нивоу школе спроведете акцију прикупљања образовних софтвера (мултимедијалних презентација) који се користе у настави. Слањем софтвера и пратеће документације Ваша школа прикупља бодове који ће учествовати у сумарном збиру бодова сваког учесника акције.

Софтвери прикупљени на овај начин биће укључени у израду базе образовног софтвера која је јавно доступна путем Интернета на сајту ЦНТИ на адреси http://www.cnti.info/bazaznanja/. Самим учешћем на ревији, аутори софтвера, односно професори који су израдили ове мултимедијалне презентације, прихватају да се материјал који су креирали стави на слободно располагање свима који желе да га користе у образовне и некомерцијалне сврхе.

Вредноваће се број достављених софтвера према предметима, са коригујућим фактором који се формира према броју наставника који их користе у односу на укупан број наставника у школи. Степен усаглашености достављеног материјала са овде изнесеним захтевима такође је један од коригујућих фактора.

Опширније: Ревијa образовног софтвера

Циљ активности Креативна употреба интерактивне електронске табле је да промовише употребу електронске табле, као алата који намеће коришћење интерактивног софтвера, симулација и презентација у настави. Другим речима, позвани сте да пренесете колегама Ваша искуства у коришћењу интерактивне табле. Модел табле која се користи није битан. Може се приказати рад на Wiimote Whiteboard, SmartBoard, mimio, eBeam или било ком  другом моделу табле.

Најбољи из ове активности ће бити награђени и позвани на завршну смотру у оквиру „Дана информатике у школама Војводине“ да представе свој начин коришћења интерактивне табле, кроз кратак приказ једног свог часа. Наставници, који пошаљу своје радове донеће додатне бодове школи у укупном пласману у акцији Дани информатике у школама Војводине. Учешћем у овој активности, наставници прихватају да се материјал који су креирали, представи на сајту ЦНТИ, и стави на слободно располагање свима, који желе да га користе у образовне и некомерцијалне сврхе.

Образац пријаве за активност Креативна употреба интерактивне табле можете преузети овде.

Опширније: Креативна употреба интерактивне електронске...

Учешће у акцији "Дани информатике у школама Војводине 2011" могу да узму све заинтересоване основне и средње школе у Војводини као и појединци из тих школа у појединим подпројектима. Пријава учешћа се врши слањем попуњеног електронског обрасца на адресу .

Пријавни образац можете преузети овде.

Пријаву је пожељно извршити  без обзира да ли учествује један појединачан наставник/ученик или школа учествује у свим активностима предвиђеним акцијом. computer2

Дани информатике у школама Војводине је манифестација која се реализује по четврти пут у основним и средњим школама у АП Војводини под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање управу и националне заједнице. Ова манифестација ће се реализовати у основним и средњим школама у АП Војводини током првог полугодишта школске 2011/2012. године.

Пројекат је резултат иницијативе која је потекла од овог Центра на Међународном симпозијуму „Технологија, Информатика, Образовање - за друштво учења и знања”. Уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање и културу ова манифестација је успешно реализована претходне три године. Целокупне активности оцењене су веома високом оценом у просветној јавности као и од стране Покрајинског секретаријата за образовање. Иницијатива да се акција понови је уродила плодом и ове 2011/2012 школске године.

Циљ овог пројекта је да подстакне процес информатизације наставе у школама Војводине као и да се популаришу нове технологије у школским наставним и ваннаставним активностима.

 

computers_school_1249813cШколе које узму учешће у пројекту треба да предузму одговарајуће активности, зависно од потреба и стања у школи, које могу да допринесу позитивним променама у складу са захтевима Пројекта.

Кроз пројекат ће се пратити односно евалуирати следеће активности и напори учињени у правцу информатизације и унапређења наставног процеса и рада школе уопште, како би се одредиле и наградиле најуспешније школе у Војводини:

  • Примена рачунара у руковођењу школом;
  • Оспособљавање наставника на акредитованим семинарима на тему употребе информационо-комуникационих технологија у процесу наставе;
  • Ревија образовних софтвера, односно израда мултимедијалних презентација за наставу, примена мултимедија у настави; (по посебним пропозицијама);
  • Праћење учешћа и успеха ученика на такмичењима из информатике , роботике и медија
  • Употреба интерактивних електронских табли (по посебним пропозицијама);
  • Постојање и функционалност школског сајта
Школе које желе да узму чешћа у акцији потребно је да доставе попуњен електронски образац пријаве на адресу . Образац пријаве можете преузети овде
rad_sa_decom