Untitled 1sadads

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке
Информатичке обуке

Групне и индивидуалне!

 

 

У понедељак, 20. септембра 2010. године од 9.30 до 14.00 часова у великој сали Скупштине АП Војводине, Нови Сад, Владике Платона 66, одржана је тематска конференција и саветовање за директоре основних и средњих школа Војводине под називом „Стратегија информатизације школа у Војводиниу организацији Покрајинског секретаријата за образовање  и Центра за развој и примену науке, технологије и информатике. Саветовање је одржано у оквиру акције Дани информатике у школама Војводине.

Опширније: Тематска конференција и саветовање за директоре...

Такмичење из роботике је одржано у недељу, 29. маја 2010. године у основној школи „Светозар Марковић Тоза“, у Новом Саду. Ученици су се такмичили у склапању роботића и у вожњи склопљеног роботића у лавиринту. Ученик Јовица Гркинић, из основне школе „Светозар Марковић Тоза“, из Новог Сада. је освојио прво место, ученик Борис Радовановић из основна школе „Свети Сава“, Руменка освојио је друго место, док је Никола Попадић из основне школе „Вук Караџић“ из Црвенке, освојио треће место. Најбољима су том приликом уручене и награде.

Погледајте малу фотогалерију са тог догађаја...

{gallery}daniinformatike10/takmicenjecdrobi{/gallery}

У оквиру акције Дани информатике у школама Војводине ускоро почиње Aктивност израде школског сајта уз коришћење CMS Joomla-е. Систем за управљањем садржајем (CMS - Content management system) Joomla један је од најчешће коришћених за израду сајтова са динамичким садржајем. Уз изузетне могућности које пружа у изради и уређивању сајтова Џумла  је уједно и врло једноставна за коришћење. 

Пошто је обука бесплатна, позивамо све заинтересоване школе да узму учешћа у овој активности и да се ускоро подиче и похвале динамичким сајтом у сопственој изради. Учешће испред школе узима тим људи, који може бити састављен од сарадника, професора и ученика. 

Активност ће трајати током лета 2010 године, и асинхрона је, дакле не морате се бринути да ли ће Вам закачити Ваш годишњи одмор, учешће у овој активности узимате онда када Вам то највише одговара и колико Вам то одговора. Нисте обавезни да будете онлајн у одређено време, лекције ће бити тематски организоване (не временски) и требало би да све буду постављене до краја јуна. Лекције ће бити праћене одговарајућим вежбама и постојаће константна техничка подршка од стране администратора и предавача на систему за удаљено учење на адреси www.cnti.info/moodle.

Опширније: Израда школског сајта коришћењем CMS Joomla

Једна од активности у оквиру акције Дани информатике у школама Војводине јесте и ревија образовног софтвера израђеног од стране просветног кадра запослених у школама учесницима акције Дани информатике у школама Војводине 2010. 

Да бисте учествовали у ревији образовног софтвера у оквиру акције Дани информатике у школама Војводине потребно је да на нивоу школе спроведете акцију прикупљања образовних софтвера (мултимедијалних презентација) који се користе у настави. Слањем софтвера и пратеће документације Ваша школа прикупља бодове који ће учествовати у сумарном збиру бодова сваког учесника акције.

Софтвери прикупљени на овај начин биће укључени у израду базе образовног софтвера која је јавно доступна путем Интернета на сајту ЦНТИ на адреси http://www.cnti.info/bazaznanja/. Самим учешћем на ревији, аутори софтвера, односно професори који су израдили ове мултимедијалне презентације, прихватају да се материјал који су креирали стави на слободно располагање свима који желе да га користе у образовне и некомерцијалне сврхе.

Вредноваће се број достављених софтвера према предметима, са коригујућим фактором који се формира према броју наставника који их користе у односу на укупан број наставника у школи. Степен усаглашености достављеног материјала са овде изнесеним захтевима такође је један од коригујућих фактора.

Опширније: Ревијa образовног софтвера

Циљ активности Креативна употреба интерактивне електронске табле је да промовише употребу електронске табле, као алата који намеће коришћење интерактивног софтвера, симулација и презентација у настави. Другим речима, позвани сте да пренесете колегама Ваша искуства у коришћењу интерактивне табле. Модел табле која се користи није битан. Може се приказати рад на Wiimote Whiteboard, SmartBoard, mimio, eBeam или било ком  другом моделу табле.

Најбољи из ове активности ће бити награђени и позвани на завршну смотру у оквиру „Дана информатике у школама Војводине“ да представе свој начин коришћења интерактивне табле, кроз кратак приказ једног свог часа. Наставници, који пошаљу своје радове донеће додатне бодове школи у укупном пласману у акцији Дани информатике у школама Војводине. Учешћем у овој активности, наставници прихватају да се материјал који су креирали, представи на сајту ЦНТИ, и стави на слободно располагање свима, који желе да га користе у образовне и некомерцијалне сврхе.

Опширније: Креативна употреба интерактивне електронске...