Untitled 1sadads

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке
Информатичке обуке

Групне и индивидуалне!

Поштовани

Обавешавамо Вас да се пројекат FILMić 2020. и ове школске године налази у Календару Министарства просвете и технолошког развоја (основне и средње школе). Радове послати на адресу Центра до 1. маја, а завршна манифестација, додела награда и признања, одржаће се задње недеље маја ове године. Желимо да урадите што више квалитетних филмова са Вашим ученицима и одговорите на задате теме.

Најбољи филмови (ученици и мантори) ће бити награђени. Најбољи филм по свим елементима добија Grand prix - нашег „Оскара“ – макета Сахат куле са Петроварадина.

И ове године остајемо у сарадњи са филмском кућом ZILION FILMом чији ће представници на завршној манифестацији извршити одабир и селекцију десет филмова који ће бити приказани на фестивалу под називом „Равно Село филмски фестивал“ (РСФФ). Поред тога, три победничке екипе ће учествовати (боравити о трошку организатора) на овогодишњем филмском фестивалу у Равном Селу и снимаће 3 наменска кратка филма под руководством професионалаца, који ће бити приказани у ноћи Свечаног затварања фестивала, а најбољи филм ће бити и награђен.

Теме за ову годину:

  • Мој узор (херој) из мога града (тема се односи на особе које су постигле неки успех у свом окружењу, учиниле добро дело и могу бити узор другима).
  • Како користим слободно време (тема се односи на слободно време које користим за неку корисну активност).
  • Толеранција пре свега (тема се односи на борбу против дискриминације, по било ком основу, која је све присутнија у нашим школама)
  • Екологија из мог угла у мојој средини (сва подручја живота – ваздух, земља, вода – захваћени су загађењем, што је кобна последица људских делатности. Треба указати на проблеме из свог окружења и дати свој прилог за њихово решавање.
  • Слободна тема

Додатна упутства можете преузети кликом на следећи линк додатна упутства

Пријавни лист можете преузети кликом на следећи линк пријавни лист