Untitled 1sadads

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке
Информатичке обуке

Групне и индивидуалне!

 

Обавештавамо учеснике пројекта ФИЛМић да се крајњи рок за пријем радова помера на 21. мај 2022. г. 

Позив за учешће!
FILMić 2022. - Смотра кратког ђачког филма

 

Нови циклус ревије кратког ђачког филма под називом FILMić званично је отпочео објављивањем Календара Министарства прoсвете за  смотре и такмичења у основним и средњим школама. FILMić представља прави изазов за ученике али и наставнике Информатике и рачунарства, Технике и технологије , као и за све друге наставнике јер се од учесника очекује креативан приступ у раду.

На смотри кратког ђачког филма могу да учествују ученици основних и средњих школа. Ученици су груписани у тимове који се састоје највише од тричлана. Сваки тим такмичара мора имати наставника-ментора. Током рада на пројекту од наставника и ученика се очекује да савладају и употребе софтвер за обраду креираних видео материјала (било који софтвер) као и да успешно рукују хардвером (дигитални фотоапарат, камкодер, веб камера....) којим се снимају делови дигиталног филма. Ученици праве филм (трајање филма је до 5 минута) на задату тему који се обавезно јавно објављује. Израда филма подразумева јасну идеју изражену креативност, рад на дизајну кроз израду менија, титлова и ефеката, као и интеграцију фотографија и аудио материјала са виде озаписом.

У овом циклусу задате су теме за које се учесници слободно опредељују:

  • Да се ја питам (тема се односи на актуелне проблеме које уочавамо и приказ како би они то решили).
  • Бити паметан на интернету(тема се односи на мере и опоснасти на које треба указати у циљу заштите од злоупотребе интернета)
  • Живот са короном вирусом (Тема се односи на ситуацију која је задесила целу планету, као и нашу земљу захваћену пандемијом ковидом 19).
  • Толеранција пре свега (тема се односи на борбу против дискриминације, по било ком основу, која је све присутнија у нашим школама)
  • Слободна тема

На завршној манифестацији додељују се дипломе и награде за менторе и тимове. Најбољем филму у свим елементима додељује се Grand prix – препознатљив симбол Новог Сада – Сахат кула са Петроварадина.

И ове године ће бити избор 10 најбољих филмића који ће бити приказани на “Филм фестивалу Равно Село“ (РСФФ) у јуну 2022 године  као и учешће три одабране екипе пет дана на филмским радионицама у Равном Селу које воде професионалне филмаџије (изабране екипе дају писану изјаву да ће за време фестивала боравити у Равном Селу о трошку Zillion film-a). 

Школа може послати неограничен број филмића. Сваки филмић се шаље на посебном CD-у са пријавним листом, са тачним подацима на адресу Центар за развој и примену науке, технологије и информатике, Булевар ослобођења 37. Нови Сад.

Рок за слање радова и пријавне листе је 7.мај 2022. године.

Све информације на: 021/442-352, 021/444-024.

E-mail:

За пропозиције кликните ОВДЕ

Пријавни лист преузмите ОВДЕ