ШтампајEmail адреса

Медији у настави, модул 1, Дигитална фотографија и филм

Последња измена:
15. април 2016
Кат. број:
394/2014
Локација:
N/A
Ниво:
Није специфицирано

Опис

Унапредите вештине потребне за коришћење савремених технологија у настави! За један дан научите да направите професионалну фотографију!!!

Циљ семинара: У овом семинару ћете посебно савладати ОСНОВНА ПРАВИЛА ФОТОГРАФИЈЕ.

Упознавање са основним појмовима дигитална фотографија и филм у настави (припрема наставних садржаја, монтажа материјала са интернета, формирање библиотеке филмова са наставним садржајем; врсте фотографија, потребна опрема, врсте дигиталних фотоапарата, избор квалитета, делови дигиталног фотоапарата повезивање са рачунаром...; опције на дигиталном фотоапарату, припрема за фотографисање, фотографисање, снимање филма фотоапаратом; пренос на рачунар; дигитална камера – потребна опрема, врсте дигиталних камера, повезивање са рачунаром; опције на дигиталној камери – величина слике, снимање филма, пренос филма на рачунар; програми за монтажу филма – покретање, учитавање видео-материјала са дигиталне камере, преглед и исецање видео-материјала, обрада видео-материјала; унос фотографије у филм и композиција, формати видео-материјала; врсте компресије; снимање филма и рендеровање, нарезивање на CD и DVD; рад на филму и презентација радова).

Коме је намењен: Семинар могу похађати запослени у основним, средњим школама, предшколским установама. Семинар могу да похађају и полазници које не раде у образовању, али су им потребне вештине које ће им омогућити да на исправан начин представљају себе, сајт, презентацију, одређену ситуацију или пројекат на коме раде.

Шта полазници добијају: Богато практично знање о томе како да успешно фотографишу. Савладаће основна правила фотографисања која омогућавају да на лак и једноставан начин будете креативни и да своје фотографије примените у настави. Практично знање који полазници добијају кроз радионицу која је осмишљена тако да по завршетку обуке имају јасну идеју како да забележе своје окружење, догађања на часу, ваннаставних активности, забележе догађања у природи, важне догађаје и слично. Полазници добијају и сертификат о одслушаном семинару 8 часова стручног усавршавања.

Организатор: Центар за развој и примену науке, технологије и информатике, Нови Сад Котизација:

Пријаве се врше користећи ову форму или слањем пријаве на имејл адресу:  најкасније два дана пред реализацију семинара или путем се распитајте на броју телефона 021/442-352 најкасније један дан пре заказане реализације. 

Пријава је обавезна!

 


Упиши се на листу за примање обавештења!

Ако сте заинтересовани за овај семинар а за њега нема заказаних термина реализације, упишите се на листу за примање обавештења о овом семинару. Након заказивања новог термина реализације администратор ће Вас обавестити поруком о томе, тако да можете на време да пријавите Ваше учешће у семинару и резервишете место.

Подаци о полазнику/интересенту

* Обавезно

Категорија

Default category , Семинари , Акредитовани програми ЦНТИ , Медији у настави

Додељени тагови

K2 , Приоритет 1 (П1)