cnti logo green border

Рачунарске обуке

ЦНТИ, Нови Сад, Обуке

Групне и индивидуалне!

Slider

ШтампајEmail адреса

Медији у настави, модул 3, 3Д моделовање

Последња измена:
15. април 2016
Кат. број:
394/2014
Локација:
N/A
Ниво:
Није специфицирано

Опис

Унапредите вештине потребне за коришћење савремених технологија у настави!

Циљ семинара: Упознавање са основним концептом Google SketchUp као програма са великим могућностима за 3Д моделовање. (Цртање једноставних модела: лопта, кубуси, цеви, комбинације преклапања, просецања и прожимања два и више тела, текстуралне вредности површина, осветљење...). Креирање сложенијих модела. (Примери модела: вазе, степениште, сто, столице, прибор за ручавање, чаша, флаша...). Димензионисање модела. Упознавање са основним принципима креирања анимације у SketchUp Physics-u. Примери примене анимације. Креирање једноставних модела и покретање анимације.

Коме је намењен: Семинар могу похађати сви полазници (без обзира на претходно искуство) у области информатике, ликовне културе, техничког и информатичког образовања, графичким смеровима у средњој ликовној школи, дизајнерима, ...Обука је намењена свима који желе да стекну, заокруже и допуне своје знање из области 3Д моделовања. Семинар могу да похађају и полазници које не раде у ПРОСВЕТИ, али су им потребне вештине које ће им омогућити да на исправан начин представе пројекат на коме раде.

Шта полазници добијају: Креирање сопственог решења или модела. Напомена: израда свих модела је корак по корак. Израда пројекта и презентација радова. 3Д модели најпотпунији и најсавршенији исказ о неком телу у сфери виртуелног света. Креирање оваквих модела захтева осим креативности и овладавање програмима за 3Д моделовање и анимацију. У самом моделовању неопходна је анализа жељеног облика, рашчлањивање а потом синтетизовање где се истиче креативност и рационално коришћење примењене математике: геометрија. Примена 3Д модела у савременој настави не може се ограничити на појединачне наставне предмете или области већ је у зависности од инвентивности самог предавача. Како живимо у тродимензионалном свету који нас окружује, тако и 3Д модели подржавају илузију те стварности и дају осећај објективних односа. Практично знање које полазници добијају кроз радионицу која је осмишљена тако да по завршетку ове обуке имају јасну идеју како да одговоре на сва ПИТАЊА ЗА 3Д МОДЕЛОВАЊЕ.

Полазници добијају и сертификат о одслушаном семинару 8 часова стручног усавршавања.


Упиши се на листу за примање обавештења!

Ако сте заинтересовани за овај семинар а за њега нема заказаних термина реализације, упишите се на листу за примање обавештења о овом семинару. Након заказивања новог термина реализације администратор ће Вас обавестити поруком о томе, тако да можете на време да пријавите Ваше учешће у семинару и резервишете место.

Подаци о полазнику/интересенту

* Обавезно

Категорија

Додељени тагови

Login Form