Available courses

Обука према садржају акредитованог програма ЦНТИ-ја Управљање одељењем и наставом путем eLearning-а у ванредним ситуацијама, 461/2016, K2, општа питања наставе. Обука ће стартовати 1. фебруара 2018. године и трајаће пет недеља.

Сви који желе да похађају, могу то да учине и да на тај начин прикупе 24 бода или сата у оквиру стручног усавршавања ван установе што потврђују и сертификатом о савладаном акредитованом програму обуке од Центра за развој и примену науке, технологије и информатике из Новог Сада. 

Завршни сусрет обавиће се у суботу10. марта 2018. године у Београду (уколико не буде радна субота, у том случају ће бити одржан у договору са полазницима).


Sunčev sistem ili Solarni sistem sadrži Sunce i sva nebeska tela koja su gravitaciono vezana za njega. Izraz Sunčev sistem se koristi i za naziv planetarnog sistema oko Sunca.

Napomena:
Ovo je demo kurs napravljen za potrebe realizacije seminara Upravljanje odeljenjem i nastavom u vanrednim situacijama. Svakom učesniku seminara se kreira korisničko ime i lozinka (koje će dobiti od predavača na dan početka seminara).

Na ovom demo kursu učesnici seminara se učestvuju u ulozi učenika, odnosno aktivnosti i resurse kursa polaznici vide onako kako bi ih učenici videli.

Kako ima polaznika koji se prvi put susreću sa Mudlom, smatramo da može biti konfuzno za njih ako odmah krenemo sa nastavom "o Mudlu na Mudlu" i sa druge strane kako su polaznici vrlo raznovrsnih nastavnih profila izabrali smo univerzalnu temu za demo kurs za koju se nadamo da će svima biti bar malo zanimljiva.

Kako je ovaj mudl koji koristimo verzija 3 i pojavljuju se i neki detalji koji su nestandardni za ranije verzije mudla, a kako je jedna od kasnijih aktivnosti svojevrsna procena ovog demo kursa od strane polaznika, potrebno je da ga i iskusniji polaznici prođu. Pоstoji značajna verovatnoća da su se neki od polaznika susretali sa moodle-om i ranije u ulozi učenika, a neki od možda čak i u ulozi predavača, a to iskustvo je vrlo važno za Saradničko učenje i pomoć onim kolegama i polaznicima koji se po prvi put susreću sa mudlom. 

U nastavku seminara svaki polaznik će:

  1. pratiti kao učenik kurs na kojem će se obrađivati mogućnosti Moodle platforme Upravljanje odeljenjem i nastavom u vanrednim situacijama uz pomoć eLearninga i
  2. kao predavač upravljati svojim sopstvenim kursom na ovoj platformi, na kojem će realizovati potrebne zadatke. Za svakog polaznika će biti kreiran jedan zaseban kurs na kojem će moći da primeni znanja stečena na zajedničkom kursu 
    (Svoje kurseve na ovom sistemu polaznici će moći da koriste samo tokom trajanja seminara, odnosno nakon završetka ovog seminara svi ovi seminari se brišu. Naravno, polaznici mogu uvek da naprave rezervnu kopiju i da je kasnije restauriraju na svojim školskim sistemima).

Polaznici su raspoređeni po grupama u slučajnom rasporedu.