Edukativni resursi za interaktivnu tablu (IWB) sa artrea.com.hr

Edukativni resursi za interaktivnu tablu firme Artmedia nisu prvenstveno pravljeni za IWB ali su nam itekako upotrebljivi sa IWB. Materijali su na hrvatskom jeziku koji nam je razumljiv, što čini materijale upotrebljivijim od onih koji su na engleskom jeziku.

Sajt sadrži nastavne resurse koji se mogu koristiti u radu sa učenicima predškolskog i nižeg školskog uzrasta, odnosno osnovne škole.

Na sajtu možete pronaći online školu matematike, slikovne rečnike engleskog i nemačkog jezika, kvizove za decu 5-8 i 8-12 godina starosti iz raznih oblasti, bojanke, edukativne igrice i slično.

Interaktivne edukativne igrice i kvizove možete direktno linkovati iz flipcharta i koristiti direktno na interaktivnoj tabli. Sa druge strane, klasične nastavne materijale možete uvesti/umetnuti kao slike u flipchart-u i ukombinovati u aktivnosti na IWB.

Na primer, postoje interaktivne bojanke (na sajtu se zovu online bojanke) koje učenici mogu koristiti direktno na IWB u browseru. Osim interaktivnih postoje i klasične bojanke koje (osim što možete odštampati i dati deci da oboje) takođe možete koristiti sa IWB. Klasične bojanke možete upotrebiti za aktivnost na času, tako što ćete napraviti ili screenshot ili ih preuzeti u pdf formatu, zatim otvoriti/umetnuti ih u flipchart-u, tako da učenici mogu da ih oboje direktno na interaktivnoj tabli.

Osim bojanki, postoje i  vežbe crtanja sa spajanjem tačakalavirintivežbe sa pronalaženjem razlika na slikamaosmosmerkeukrštenicevežbe sa rezanjem papira i još puno interesantnih materijala…

Odličan sajt sa odličnim materijalima.

Link ka website-u

Оставите одговор